Se till att du inte har pengarna i någon annans plånbok

Det är dyrt att inte få betalt. På våra seminarier får du reda på hur du undviker att binda kapital i din kundreskontra. Vi tipsar dig om hur du kan effektivisera faktureringen, och minska risken för kreditförluster. Vi går också igenom några av de många nya EU-direktiv som påverkar dig och svenskt företagande.

Funderar du på att starta e-handel? Vi informerar om vår Novus-undersökning om digital B2B handel.

Fakturerar du utomlands, vad gäller? Du får även med dig tips på vad som bör ingå i både en kredit- och i en leverantörspolicy.

Stefan Ericson

Stefan är ansvarig för Svea Ekonomis affärsutbildning och seminarieverksamhet. Med över 40 års erfarenhet av kreditgivning och obeståndshantering, berättar han bland annat om hur man inte skall binda sitt kapital i reskontran, och se till att det finns rutiner för hantering av kund- och leverantörsreskontra. Stefan har även koll på de förändringar som görs i lagstiftningen och de nya Eu direktiven som införs.

Stefan träffar du på alla våra seminarier.


Mats Wickström

Mats är Senior Payment Specialist & Strategic Partner Manager på Svea Ekonomi. Mats presenterar utdrag ur en helt färsk undersökning gjord tillsammans med Novus där vi synar svenska B2B-företag och hur de ser på den digitala försäljningen.Vad händer med digitaliseringen, kan man sälja allt digitalt, vilka är hindren?

Mats är med på alla seminarier utom Stockholm 18 februari och Kalmar 5 mars.


Vanja Lazic

Vanja har arbetat med momsfrågor i 10 år som både rådgivare och föreläsare. Hon är en erfaren utredare av momskonsekvenser av olika internationella projekt och närliggande områden som till exempel momsregistrering, momsdeklarationer och intrastatrapportering i olika länder.

Vanja kommer prata om hur Brexit påverkar svenska e-handlare, nya lagkrav när man säljer via elektroniska plattformer samt promemoria för ändrade momsregler vid e-handel mellan företag och konsumenter.

Vanja träffar du på våra seminarier i Visby och Malmö.


Gillis Wener

Gillis har 30 års erfarenhet av finansieringslösningar, kreditgivning och obeståndshantering. Idag är Gillis försäljningschef för Svea Ekonomis administrativa och finansiella tjänster samt inkassotjänster, både mot stora företag och små. Gillis kommer att ge er tips och förslag på hur man inte skall binda sitt kapital i kundreskontran samt matnyttig information om vad som händer på den svenska och de utländska marknaderna.

Gillis träffar du på alla våra seminarier utom i Visby.

Välj ort och datum här

Klicka på länkarna nedan för att välja önskat tillfälle.

Våra seminarier är helt kostnadsfria. Vi bjuder på frukost eller lunch (på några orter är det frukostseminarier på andra lunchseminarier).

Har du frågor? kontakta mig på leif.eriksson@sveaekonomi.se eller ring 08-470 36 78